Kontroll för identitetsstöld

Ditt telefonnummer är ditt ID i bankappar, nätbutiker och sociala medier. Om någon får tag på data kopplad till ditt telefonnummer kan de enkelt utge sig för att vara dig – och till exempel ta ett lån i ditt namn.

Komponenten Kontroll för identitetsstöld kontrollerar ditt telefonnummer mot läckagedatabaser. Efter att ha kört kontrollen kommer vi att visa alla platser där du har konton med detta telefonnummer och var dataläckan uppstod. Vi kommer också att visa kategorierna av data som läckte och ge dig råd om vad du kan göra åt läckorna. Förutom ditt eget telefonnummer kan du även kontrollera telefonnummer till dina familjemedlemmar. Alla telefonnummer som du lägger till kommer att kontrolleras regelbundet och om nya läckor upptäcks får du ett meddelande på din enhet.

Så här kontrollerar du om ett telefonnummer läcker:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Gå till avsnittet Identitet.
  3. I blocket Kontroll för Identitetsstöld, klicka på knappen Kontrollera.
  4. Detta öppnar ett fönster; i det fönstret anger du ditt telefonnummer och klickar på Kontrollera nu.

Detta öppnar ett fönster med villkor för behandling av personuppgifter.

5. Om du accepterar villkoren för behandling av personuppgifter, klicka på Acceptera.

Resultaten av kontrollen visas i fönstret Kontroll för identitetsstöld.

När du har lagt till ett telefonnummer kommer det att kontrolleras regelbundet och du kommer att få meddelanden om resultatet av kontrollerna.

6. Om du inte vill att ett telefonnummer ska kontrolleras regelbundet, ta bort det från listan genom att klicka på Ta bort enhet.

Vid sökning efter dataläckor från konton knutna till ett telefonnummer behandlas följande information: del av det hashade telefonnumret, ID för ditt program i rättighetsinnehavarens system, fullständig version av programmet.